Andreea

November 7, 2008

7 mituri despre acnee

Filed under: Probleme ale tenului — andreea87 @ 1:46 pm

7 mituri despre acnee Pentru ca e una dintre cele mai comune probleme, este si îndelung dezbatuta. Dar, s-ar putea sa fii surprinsa sa afli ca unele dintre lucurile pe care le-ai auzit nu sunt tocmai adevarate. De la parerile conform carora ciocolata îti accentueaza acneea, iar o sedinta de solar face minuni pentru tenul tau, Benessere îti dezvaluie cele mai des întalnite zvonuri si adevarul din spatele lor.

Mitul 1. Acneea apare pentru ca nu te speli pe fata suficient de bine. https://i1.wp.com/i.ehow.com/images/GlobalPhoto/Articles/4446310/washing-face-main_Full.jpg
In niciun caz nu ar trebui sa iti speli fata mai des de doua ori pe zi. Motivul este unul simplu: curatarea exagerata poate usca tenul, fapt care determina glandele sebacee sa functioneze la capacitate maxima. S-ar putea sa descoperi ca spalatul pe fata în mod exagerat poate chiar sa accentueze acneea, în loc sa o îndeparteze. Este important sa-ti cureti porii dimineata, înainte de aplicarea machiajului, si seara, înainte de culcare.

Mitul 2. Foloseste cat mai multe medicamente împotriva acneei si va trece mai repede.
De fapt, situatia se poate inrautati! Multe medicamente împotriva acneei contin acid salicilic sau peroxid. Cantitati prea mari din astfel de substante pot usca si irita tenul. Ai rabdare! Rezultatul tratamentului se vede, în general, dupa cateva saptamani, dar poate dura si mai mult. Foloseste medicamentele recomandate în dozele indicate si, daca nu observi nicio îmbunatatire, consulta din nou dermatologul.

Mitul 3. Trebuie sa lasi acneea sa se manifeste. Chiar daca exista si perioade mai bune în evolutia acneei, asta nu înseamna ca trebuie sa stai sa astepti sa treaca. Daca ai încercat diverse produse si cosurile nu par sa dispara, cauta un ajutor profesional. E posibil sa fie vorba doar de o alergie care produce acneea.

Mitul 4. Acneea apare din cauza unui machiaj excesiv.
Produsele cosmetice pe baza de ulei si substante grase cresc, într-adevar, sansele aparitiei cosurilor. Dar, atata timp cat folosesti cosmetice noncomedogenice– care nu blocheaza porii- nu ar trebui sa ai probleme. Dimpotriva. Un fond de ten care contine minerale- precum zincul, de exemplu – are efecte benefice pentru tenul acneic!

Mitul 5. Soarele ajuta la curatarea tenului.
De fapt, razele soarelui pot usca si irita tenul, si atunci acneea devine si mai activa. Foloseste mereu o lotiune cu factor de protectie solara 15, dar fii atenta la eticheta: alege produsele noncomedogenice!

Mitul 6. Stresul determina aparitia acneei.
Stresul în sine nu cauzeaza acnee, dar poate duce la agravarea ei. Pe de alta parte, acneea poate fi un efect secundar al unor medicamente folosite în tratarea stresului.

Mitul 7. Ciocolata duce la aparitia cosurilor.
De fapt, nu ciocolata în sine reprezinta o problema ci continutul de zahar si grasimi. zaharul poate stimula hormonii din corp, iar atunci este posibil sa apara un exces de sebum. si aici e problema: prea mult sebum duce la blocarea porilor si aparitia acneei.

Advertisements

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: